Het belang van technologie

Groen Moederbord

Ja, dat moeten we. De veiligheid van onze kinderen, mogelijkheden voor zelfontplooiing en een gewoon vloeiende stroom van communicatie zijn allemaal onvervangbaar.

Als de consultant die met onze klanten samenwerkt om ervoor te zorgen dat hun IT- en communicatie-infrastructuur beschikbaar is om hun dagelijkse activiteiten te ondersteunen, sta ik vaak aan de telefoon of laptop en vraag me af of de volgende persoon een eenvoudige, praktisch oordeel op basis van degelijke informatie. Te weinig consultants en te veel IT-afdelingen denken hierover na.

Aangezien dit mijn bedrijf is, is het traditie om de informatieverzoeken en projecten te analyseren en openbaar te maken, zodat IT-besluitvormers de resultaten kunnen gebruiken om zinvolle beslissingen te nemen over het aanvragen of implementeren van een oplossing. In de loop der jaren heb ik veel adviesbureaus zien focussen op de dingen die de organisatie niet in staat stellen haar haalbare doelen te bereiken.

ontmantelde de silostructuur die bestond in de tijd van departementale systemen. We zagen de voordelen van het combineren van informatie uit verschillende silo's, zodat functieoverschrijdende informatie uit een reeks bronnen kon worden verzameld.

We ondervonden de voordelen van standaardisatie. Veel van de initiatieven waren gericht op het standaardiseren van interne communicatie, niet op data. Veel van de initiatieven waren echter gericht op het standaardiseren van het datacenter, niet op de interne communicatie. Dit veroorzaakte ontoegankelijkheidsproblemen. Als gevolg hiervan moest informatie uit een reeks bronnen worden gefilterd, zodat het een eenvoudig bedrijfsproces op adviesniveau was.

Voortplanting van de technologische infrastructuur

Nu, in het begin van de jaren negentig, zagen we het begin van de commerciële ontwikkeling van technologieën die de communicatie-industrie zouden transformeren. Voor het eerst werd IT gebruikt als middel om informatie tussen verschillende afdelingen te leveren en om informatie tussen verschillende afdelingen te genereren. Het werd gebruikt om gegevens uit een reeks verschillende bronnen te onderzoeken. Het werd gebruikt om interne informatie te onderzoeken, zodat het kon worden georganiseerd op een manier die logisch zou zijn voor het management van de organisatie. Er was ook informatie nodig voor veel zakelijke en juridische functies en daarom waren de consultants bezig met veel analyses terwijl ze probeerden veel verschillende zakelijke problemen op te lossen.

Tijdens deze periode zijn er veel verschillende technologieën ontwikkeld en geavanceerd. Ethernet, toegang op afstand, elektronische berichtenuitwisseling, databasecomputing en multimedia waren slechts enkele van de innovaties die werden ontwikkeld. En hoewel elk van deze innovaties zijn verdiensten en tekortkomingen heeft gehad, denk ik dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat de hoge kosten van het gebrek aan technologie moesten worden stopgezet.

Een tweede rechtvaardiging is dat bepaalde bedrijven gewoon niet klaar zijn voor de hoeveelheid technologie die we vandaag tot onze beschikking hebben. Als u de technologie van uw bedrijf weer gezond maakt, zult u zien dat er weinig anders kan gebeuren. En het kan zijn dat uw bedrijf het zich simpelweg niet kan veroorloven om niet over de juiste technologie te beschikken waarmee uw bedrijf kan blijven groeien. Een bedrijf kan bijvoorbeeld de wens hebben om een ​​winkel aan de kant van een snelweg te openen. Als u over de juiste technologie beschikt, kunt u dit zonder problemen doen. Bespaar je geld, je medewerkers en misschien wel je bedrijf.

Tegenwoordig maakt technologie het mogelijk om met onze vrienden en familie zo te communiceren dat onze ideeën snel en efficiënt worden geïmplementeerd. Mijn vrouw gebruikt wekelijks e-mail en faxen om foto's te sturen en ideeën te bespreken. Ze neemt ook telefoontjes op met onze tienerzoon. De technologie stelt ons in staat om deze taken uit te voeren zonder dat er een persoon persoonlijk bij betrokken is. Dit heeft ons leven veel gemakkelijker en aanzienlijk productiever gemaakt.  Digitale transformatie 

Naar schatting hebben we in dit land 300.000 computergebruikers die bijna constant internet gebruiken. We kunnen de effecten hiervan op ons leven fysiek zien door simpelweg de statistieken op onze website te bekijken. Elke dag lezen we een ander nieuwsbericht, bekijken we een andere factuur of horen we een andere voicemail. Reader's Digest magazine publiceert een verzameling van zelden gelezen verhalen. Ik koop mijn wekelijkse nationale krantenmagazine via de Amerikaanse bezorging. Ik bestel ook via Kindle, iTunes en andere digitale winkels. Ons leven is drastisch veranderd door digitale technologieën.

Men hoeft geen computer te bezitten om deel uit te maken van de informatiemaatschappij. Als je een computer en een internetverbinding hebt, kun je deel uitmaken van de informatiemaatschappij. Dit zal niet alleen uw zakelijke, sociale en persoonlijke leven verbeteren, maar ook uw opleidingsniveau en carrièremogelijkheden als IT-professional.