Breda Vervoer: Waarheen en wat te doen

Breda transport

Breda is een van de kleinere steden van Nederland, en dat betekent dat er veel verborgen juweeltjes zijn. De stad is zelfs zo klein dat u de meeste plekken zonder auto te voet kunt bereiken. Als u nieuw bent in dit gebied, raden wij u aan de bezienswaardigheden en restaurants langs de grachten van Breda te bekijken. De stad heeft twee grote grachten, de Vlijt en de Hofvijver, die elkaar op verschillende plaatsen kruisen en samen een netwerk van waterwegen vormen. Dit betekent dat bezoekers altijd wel een klein stukje afzondering kunnen vinden om te lezen of te wandelen. Als u de omgeving wilt verkennen, bekijk dan onze gids over wat er te doen is in Breda. Er zijn ook tal van activiteiten in de buurt – dus als u geen tijd heeft om langer te blijven dan nodig, kies dan voor een accommodatie met toegang tot het openbaar vervoer (parkeerkosten kunnen duur zijn). Hier vindt u een aantal leuke manieren om u te verplaatsen tijdens uw verblijf in Breda:

Gratis reizen met de trein

Op slechts een korte wandeling van het treinstation vindt u het historische Bredase Waterfront. Dit is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht over de stad. Vlakbij de waterkant ligt de Vlijt, de belangrijkste gracht van de stad. Er zijn tal van cafés en restaurants langs de gracht, evenals wandelpaden om de geschiedenis van de gracht te verkennen.

Een andere leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets. Breda is een van de eerste steden in Nederland met fietspaden door de hele stad. De paden zijn breed en gemakkelijk begaanbaar, en u kunt er op elk moment gebruik van maken. Langs de paden vindt u rekken om uw fiets te stallen terwijl u de stad verkent.

Het openbaar vervoer in Breda is ideaal voor korte trips

Breda transport heeft een handig busnetwerk dat u naar de meeste plaatsen in de omgeving kan brengen. De meeste routes lopen door het centrum van de stad, waardoor u snel kunt pendelen wanneer u door de stad reist. Als u echter buiten de stad wilt reizen, kunt u een van de frequente buslijnen naar de omliggende gebieden nemen.

Indien u gebruik maakt van autohuur in Breda, kunt u gemakkelijk de omliggende gebieden bereiken. De snelweg A28 gaat in noordelijke richting naar Den Haag, de hoofdstad van Nederland, en in zuidelijke richting naar Rotterdam. Om andere delen van het land te bereiken, heeft u de A7 die naar het westen richting Maastricht gaat en de A2 richting Amsterdam.

Blijf dichter bij huis met een huurauto (en ook scooter)

Breda heeft een compact stadscentrum met veel bezienswaardigheden op loopafstand. Als u echter de omgeving wilt verkennen, kunt u met een huurauto de stad in. U kunt ook een scooter huren voor langere tochten, maar zorg er wel voor dat u een helm draagt.

De snelweg A28 gaat in noordelijke richting naar Den Haag, de hoofdstad van Nederland, en in zuidelijke richting naar Rotterdam. Om andere delen van het land te bereiken, hebt u de A7 die naar het westen gaat richting Maastricht en de A2 richting Amsterdam.

Lopen! Het centrum van de stad is klein genoeg om in een dag te verkennen.

Er zijn veel wandelpaden door de stad, waardoor u gemakkelijk een paar uur te voet op verkenning kunt gaan. Breda is ook een geweldige plek om de Nederlandse architectuur te bekijken, want het heeft veel historische gebouwen.

Er zijn ook veel musea in de stad, waaronder het Magere Brouck, het eerste openbare museum van Nederland. Het museum is het oudste gebouw van de stad en het toont een verscheidenheid aan lokale kunstvoorwerpen, waaronder schilderijen van Vincent van Gogh.

De meeste bezienswaardigheden kunt u gemakkelijk in één dag te voet bekijken. Een lange wandeling langs de grachten is een geweldige manier om de stad te zien en te ontspannen. U kunt ook de Magere Brouck verkennen, of een van de vele restaurants en cafés langs het water bezoeken.

Conclusie: Waar te verblijven

Met alle leuke bezienswaardigheden en activiteiten in Breda is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze stad zo populair is. Ook al is de stad klein, er is van alles te doen en met een huurauto kunt u gemakkelijk de rest van het land bereiken. Als u een paar dagen wilt blijven, raden wij u aan in het centrum van de stad te verblijven, waar u de meeste opties voor restaurants en activiteiten heeft.

Wij raden u aan in de buurt van de Bredase Hofvijver te verblijven, waar u op loopafstand bent van vele attracties, zoals de Hofvijver en het Magere Brouck Museum. Als u meer tijd heeft, kunt u ook verblijven op Breda Airport, dat dicht bij de luchthaven ligt, of in Breda Oost, dat dicht bij de snelweg A28 ligt.

Waar te eten in Breda

Een van de grachten in Breda is omzoomd met restaurants, waardoor het gemakkelijk is om iets te eten te vinden. Deze grachten zijn ook ideaal om te flaneren, zodat u kunt eten terwijl u van de bezienswaardigheden geniet. Een van de populairste grachten is de Bredase Vliet, waar veel restaurants en bars zijn.

De Hofvijver is een andere geweldige plek om te eten in Breda, omdat het dicht bij het Magere Brouck Museum ligt. Op de Hofvijver vindt u verschillende restaurants, en het terras van café De Duivels is een van de beste van de stad.

Waar kunt u drinken in Breda

Breda heeft verschillende historische cafés en barretjes, waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van een drankje. Een van de populairste cafés in de buurt van de Bredase Vliet is De Burger. Deze bar is ingericht met oud-Hollandse tegels en op het menu staan traditionele Nederlandse gerechten.

Een andere leuke optie is Bredase Lekkere, dat direct aan de Bredase Vliet ligt. Het restaurant is gevuld met zitplaatsen aan de gracht, waardoor het een andere geweldige plek is om van een maaltijd te genieten terwijl u de architectuur van de stad bewondert.

Waar overnachten in Breda

Er zijn veel goede opties om te verblijven in Breda, waaronder Breda Hofvijver en Breda Airport. Breda Hofvijver is een historisch gebouw in de buurt van de Bredase Vliet dat ooit dienst deed als woning aan het water. Het gebouw is bewaard gebleven en gerenoveerd tot een hotel dat populair is bij reizigers. Breda Airport ligt op een klein eindje rijden van het stadscentrum, en heeft een verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden.